cpt. Cook
 

Bylinkové kuře v solné krustě

Celer se šunkou a sýrem

Celovaječná slaná omeleta

Cibule Rio de Janeiro

Císařovy krevety

Cuketové rösti

Etli gözleme
(Hovězí gözleme)

Filé z tresky po tureckém způsobu

Filé ze pstruha po mikulovsku

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Gratinované kuřecí ragú

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  30 dkg kuřete (pečeného, bez kosti), 10 dkg šunky, 20 dkg sterilovaného hrášku, 6 dkg másla, 3 dkg hladké mouky, 1/4 l mléka, 1/2  žloutek, 6 dkg tvrdého sýra, sůl, mletý pepř, strouhanka, muškátový oříšek, citrónová šťáva, 6 plátků citrónu, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z mouky a poloviny dávky másla připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a trochou šťávy z pečeného kuřete, rozšleháme, osolíme, okořeníme a za stálého míchání povaříme v hustou omáčku. Do vlažné omáčky vmícháme žloutek rozšlehaný se lžící mléka, kuřecí maso a šunku, vše pokrájené na kostičky, okapaný hrášek, jemně rozsekanou petrželku, citrónovou šťávu a 4 lžíce strouhaného sýra. Ragú rozdělíme do malých zapékacích misek (mušlí) vymazaných máslem a vysypaných strouhankou, posypeme strouhaným sýrem a prudce zapečeme pod grilem nebo v hodně vyhřáté troubě. Při podání doplníme dílky citrónu.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3386x    verze pro tisk

Chřest s holandskou omáčkou

Chřest zapečený se sýrem

Ispanakli gözleme
(Špenátové gözleme)

Kadeřavá petrželka v těstíčku

Kiymali gözleme
(Jehněčí gözleme)

Královské vepřové plátky

Krevetky v sýrové omáčce

Krevety s kokosem

Krokety z tuňáka

Krůtí játra na mangovém ragú