cpt. Cook
 

Hovězí špejle

Hovězí tokáň na majoránce

Hovězí Tokyo

Hovězí Verona

Hovězí závitek po pražsku

Hovězí závitek s křenem

Hovězí závitky

Hovězí závitky plněné zelenou paprikou

Husarské závitky

Chile con carne

Chilli con carne

Chilli con carne podle Gregory Pecka

Individuální wellingtony

Jazyk s polskou omáčkou

Jednoduché curry z hovězího a rajčat

Jídlo pro horké letní večery

Kalifornské marinované hovězí

Kalkatské hovězí maso na karí

Kang-šao-zou-š

Čína   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kantonské maso

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg zadního hovězího, 2 lžíce škrobové moučky, 20 dkg celeru, 1/2 větší cibule, olej, sůl, 15 lžic sójové omáčky, 2 lžíce desertního vína, 1/2 šálek vývaru z masoxu, mletý pepř, glutasol, moučkový cukr
zkopírováno z http://www.tacos.cz Odblaněné a očištěné maso nakrájíme na jemné nudličky, promícháme s bílkem, škrobem, osolíme a necháme 1 - 2 hodiny odležet. Celer očistíme, nakrájíme na nudličky, krátce povaříme a vychladíme ve studené vodě. Cibuli nakrájíme na jemná kolečka. Ze sójové omáčky, vína, vývaru, glutasolu a cukru si připravíme zálivku. Odleželé maso ve větším množství oleje prudce opečeme, tuk zčásti slijeme a k masu přidáme zeleninu. Orestujeme, zalijeme zálivkou a krátce podusíme. Dochutíme pepřem a solí.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3646x    verze pro tisk