Kalkatské hovězí maso na karí
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 150 dkg hovězí svíčkové (roštěnky, hovězí kýty), 1/2 lžíce mletého koriandru, 1/2 lžíce mleté kurkumy, 1/2 lžíce mletého kmínu, 1/2 lžíce mletého chilli, špetka černého mletého pepře, špetka mletého zázvoru, 1/2 cibule, 1/2 stroužek česneku, 1/2 šálek vývaru, kokosové mléko, sůl, citrón
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso nakrájené na kostky uvaříme doměkka. Z koření a trochy řídkého kokosového mléka umícháme pastu. Na omastku osmažíme jemně nakrájenou cibuli a česnek, přidáme pastu a smažíme další dvě až tři minuty. Pak přidáme maso a zalijeme vývarem. Přivedeme pomalu do varu, přidáme 1/4 litru hustého kokosového mléka. Dochutíme solí a citrónovou šťávou.