cpt. Cook
 

Ailloli

Avokádove guacamole

Bylinková studená omáčka

Cumberlandská omáčka

Cumberlandská omáčka

Čatní kokosové

Čerstvá bylinková omáčka

Čínská pálivě sladká omáčka

Ďábelský dresing

Domácí crème fraîche

Francouzská majonéza

Gaucamole

Guacamole salsa

Harissa

Hořčice podle M. D. Rettigové

Italská omáčka

Jablečná omáčka

Jablečná omáčka s hořčicí

   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Jablečná omáčka se smetanou a křenem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4 středně velká jablka, 1/8 l šlehačky, křen (podle potřeby), citrón, sůl, moučkový cukr, 3 lžíce bílého vína
zkopírováno z http://www.tacos.cz Jablka oloupeme, nakrájíme na plátky a vložíme do rendlíku. Přilijeme víno, nepatrně osladíme, přidáme kousek citrónové kůry a dusíme je do měkka. Pak je prolisujeme nebo po odstranění kůry z citrónu mixujeme. Ustrouhaný křen přelijeme vařící vodou, aby nebyl příliš ostrý, okapaný nebo vytlačený přidáme k prolisované kaši. Přidáme ušlehanou smetanu, chuť upravíme solí, cukrem a citrónem.

www.tacos.cz Podáváme k bílému masu a k pečeným rybám, k vařenému masu hovězímu i k masu smaženému.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2305x    verze pro tisk

Japonská omáčka