Bylinková studená omáčka
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 4 lžíce bílého jogurtu, 4 lžíce majonézy, 1/2 malá cibule, 2 lžíce bylinkové směsi, sůl, 1/2 lžička hořčice, 1/2 lžička citrónové šťávy, 2 lžíce pažitky (volitelně), 1/2 lžíce kopru
zkopírováno z http://www.tacos.cz Všechny přísady včetně drobně pokrájené cibule dobře promícháme. Máme-li, přidáme drobně nakrájenou čerstvou pažitku nebo kopr. Bylinkovou omáčku podáváme k smaženému sýru, smaženému květáku, k vařené zelenině (brokolice, květák aj.), smaženému sójovému masu, rybám, vařeným vejcím. Můžeme jí také přelévat saláty z čerstvé zeleniny nebo brambor, z těstovin či rýže.