cpt. Cook
 

Babiččina olejovka

Bábovka z tvarohového těsta

Báječný jablkový koláč

Bavorské posvícenské koblihy

Blesková bábovka

Bramborový koláč s lesním ovocem

Bramborový koláč s rybízovým džemem

Bramborový koláč s tvarohem

Bublanina s ovocem

Buchta Margot s polevou

Buchty

Citrónový koláč (páj)

Citrónový koláč s mandlemi

České buchty

Čokoládový plát

Domácí Kinder mléčné řezy

Fiadone
(Korsický sýrový koláč)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Fiadone tetičky Normy

recept ze stránek www.tacos.cz
1 kus:  1.15 šálku hladké mouky, 1/3 šálku moučkového cukru, 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1/2 lžičky anýzu, 2  vejce, 1/2 šálku másla,

náplň: 90 dkg ricotty, 2 lžíce citrónové kůry, 1/4 šálku rozinek, 1/4 lžičky mleté skořice, 2  vejce, 1/2  žloutek na pomazání

zkopírováno z http://www.tacos.cz Promíchejte mouku s práškem do pečiva, cukrem a tlučeným anýzem. Vejce lehce smíchejte s vychladlým přepuštěným máslem a přidejte k mouce. Vymíchejte hladké těsto, v případě potřeby přidejte trošku mouky, aby nelepilo. Těsto dejte vychladit a vyjměte z ledničky až těsně před pečením. Náplň získáte smícháním všech ingrediencí s rozšlehanými vajíčky. Těsto vyválejte na tloušťku asi půl centimetru a položte do kruhové formy s vroubkovanými okraji, přebytek ořízněte a zpracujte na 6 proužků o šířce asi 2 cm. Na těsto navrstvíte náplň a nahoře vše ozdobíte proužky, po třech položenými kolmo na sebe. Potřete vše směsí žloutku se lžičkou vody a dejte na hodinu péci do trouby vyhřáté na 180 °C. Před porcováním nechte zchládnout.
vloženo 29.08.2010    zobrazeno 2023x    verze pro tisk

Francouzský jablkový koláč

Hanácké vdolečky