cpt. Cook
 

Babiččina olejovka

Bábovka z tvarohového těsta

Báječný jablkový koláč

Bavorské posvícenské koblihy

Blesková bábovka

Bramborový koláč s lesním ovocem

Bramborový koláč s rybízovým džemem

Bramborový koláč s tvarohem

Bublanina s ovocem

Buchta Margot s polevou

Buchty

Citrónový koláč (páj)

Citrónový koláč s mandlemi

České buchty

Čokoládový plát

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Domácí Kinder mléčné řezy

recept ze stránek www.tacos.cz
1 plech:  

těsto: 8  vajec, 20 dkg pískového cukru, 6 lžic teplé vody, 8 dkg rozehřátého másla, 30 dkg hladké mouky, 4 dkg kakaa, 1/2 lžička perníkového kypřícího prášku do pečiva,

krém: 8 lžic cukru krupice, 1/2  vanilkový cukr, 3.8 dl polotučného mléka, 1.15 balíčku dortové želatiny, 8 dl šlehačky,

poleva: 215 dkg čokolády na vaření, 10 dkg másla

zkopírováno z http://www.tacos.cz Z oddělených žloutků a cukru vyšlehejte hustou pěnu a lžící po malých dávkách přidávejte teplou vodu. Dále zašlehejte opatrně tekuté zchladlé máslo. Do pěny opět po malých dávkách vsypte směs mouky, kakaa, kypřicího prášku a prášku do perníku. Těsto promíchejte, získá intenzivní čokoládovou barvu. Pak do něj stěrkou zlehka vmíchejte tuhý sníh vyšlehaný z bílků, krásně ho vylehčí. Hotové těsto hned rozetřete na opravdu velký plech vyložený pečicím papírem (upečený plát pak rozpůlíte), případně použijte dva menší plechy; každopádně budete ve finále potřebovat dva piškotové pláty těsta. Nadýchaný piškot pečte 12 až 15 minut při 180 °C.

www.tacos.cz Mezitím si připravte krém. Smíchejte pískový cukr s vanilkovým a v rendlíku na plotně přiveďte k varu odměřené množství mléka. Přisypte připravenou směs cukrů a za stálého míchání je nechte rozpustit. Po zchladnutí vmíchejte nebo zašlehejte do vlažného mléka po částech želatinu, kterou nechte dopředu nabobtnat v troše vody. Nakonec želírující mléko rychle zašlehejte do šlehačky připravené z čerstvé smetany na šlehání. Pracujte rychle, aby náplň předčasně neztuhla.

www.tacos.cz Upečený piškotový plát překlopte z plechu na rovnou podložku, po vychladnutí rozřízněte na dvě stejně velké poloviny, případně použijte dva pláty ze dvou stejně velkých plechů. Na jeden z plátů naneste vysokou vrstvu bílého mléčného krému a rovnoměrně ji rozetřete po celé ploše. Krém přiklopte druhým piškotovým plátem, lehce přitlačte a nechte vše v chladu odpočinout, aby náplň dokonale ztuhla. Po zchladnutí potřete povrch piškotu vrstvou rozehřáté čokoládové polevy: stačí ve vodní lázni rozehřát čokoládu, přidat kousek másla a hmotu hladce vymíchat. Zjemnění kouskem másla je důležité, protože čokoláda se díky němu nebude po ztuhnutí lámat a půjde dobře krájet.

vloženo 02.06.2010    zobrazeno 3673x    verze pro tisk

Fiadone
(Korsický sýrový koláč)

Fiadone tetičky Normy

Francouzský jablkový koláč

Hanácké vdolečky