těsto: 8 vajec, 20 dkg pískového cukru, 6 lžic teplé vody, 8 dkg rozehřátého másla, 30 dkg hladké mouky, 4 dkg kakaa, 1/2 lžička perníkového kypřícího prášku do pečiva,
krém: 8 lžic cukru krupice, 1/2 vanilkový cukr, 3.715 dl polotučného mléka, 1.15 balíčku dortové želatiny, 8 dl šlehačky,
poleva: 215 dkg čokolády na vaření, 10 dkg másla
www.tacos.cz Mezitím si připravte krém. Smíchejte pískový cukr s vanilkovým a v rendlíku na plotně přiveďte k varu odměřené množství mléka. Přisypte připravenou směs cukrů a za stálého míchání je nechte rozpustit. Po zchladnutí vmíchejte nebo zašlehejte do vlažného mléka po částech želatinu, kterou nechte dopředu nabobtnat v troše vody. Nakonec želírující mléko rychle zašlehejte do šlehačky připravené z čerstvé smetany na šlehání. Pracujte rychle, aby náplň předčasně neztuhla.
www.tacos.cz Upečený piškotový plát překlopte z plechu na rovnou podložku, po vychladnutí rozřízněte na dvě stejně velké poloviny, případně použijte dva pláty ze dvou stejně velkých plechů. Na jeden z plátů naneste vysokou vrstvu bílého mléčného krému a rovnoměrně ji rozetřete po celé ploše. Krém přiklopte druhým piškotovým plátem, lehce přitlačte a nechte vše v chladu odpočinout, aby náplň dokonale ztuhla. Po zchladnutí potřete povrch piškotu vrstvou rozehřáté čokoládové polevy: stačí ve vodní lázni rozehřát čokoládu, přidat kousek másla a hmotu hladce vymíchat. Zjemnění kouskem másla je důležité, protože čokoláda se díky němu nebude po ztuhnutí lámat a půjde dobře krájet.