cpt. Cook
 

Babiččina olejovka

Bábovka z tvarohového těsta

Báječný jablkový koláč

Bavorské posvícenské koblihy

Blesková bábovka

Bramborový koláč s lesním ovocem

Bramborový koláč s rybízovým džemem

Bramborový koláč s tvarohem

Bublanina s ovocem

Buchta Margot s polevou

Buchty

Citrónový koláč (páj)

Citrónový koláč s mandlemi

České buchty

Čokoládový plát

Domácí Kinder mléčné řezy

Fiadone
(Korsický sýrový koláč)

Fiadone tetičky Normy

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Francouzský jablkový koláč

recept ze stránek www.tacos.cz
12 porcí:  10 dkg másla, 27 dkg hladké mouky, 1/2  vejce,  špetka soli, 1/2  vanilkový cukr, 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 715 dkg navinulých jablek, 15 dkg moučkového cukru, 20 dkg meruňkového džemu, 4 lžíce jablečné šťávy
zkopírováno z http://www.tacos.cz Jako většina koláčů, i tento chutná nejlépe, když je čerstvý a ještě vlažný. Máte-li na zahradě letní i zimní odrůdy jablek, můžete koláč péci pravidelně od července až do jara příštího roku.

www.tacos.cz Do mouky nakrájejte kousky másla, přidejte vejce, sůl, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Rychle vypracujte hladké těsto a dejte je chladit. Dno dortové formy vymastěte. Oloupaná jablka nakrájejte na čtvrtky, vykrojte jadřince a jablka dejte do slané vody, aby nezhnědla. Těsto znovu krátce prohněťte, vyválejte do požadovaného tvaru a položte na dno formy. Několikrát je propíchněte. Jablka osušte v plátně, nakrájejte na tenké plátky. Vhodná jablka: Stark earliest a Průsvitné letní, od září James Grieve a Oldenburgovo, od října Matčino, Coxova reneta, Red delicious, Golden delicious a další. Na těsto je urovnejte tak, aby se poněkud překrývaly. Povrch pocukrujte a formu vložte doprostřed horké trouby na 200 stupňů C.

www.tacos.cz Džem a jablečnou šťávu zahřejte a hladce umíchejte nebo propasírujte sítem. Koláč ihned po upečení touto glazurou potřete.

vloženo 20.07.2017    zobrazeno 602x    verze pro tisk

Hanácké vdolečky