cpt. Cook
 

Babiččina olejovka

Bábovka z tvarohového těsta

Báječný jablkový koláč

Bavorské posvícenské koblihy

Blesková bábovka

Bramborový koláč s lesním ovocem

Bramborový koláč s rybízovým džemem

Bramborový koláč s tvarohem

Bublanina s ovocem

Buchta Margot s polevou

Buchty

Citrónový koláč (páj)

Citrónový koláč s mandlemi

České buchty

Čokoládový plát

Domácí Kinder mléčné řezy

Francie - Korsika   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Fiadone

Korsický sýrový koláč

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  vejce, 12.15 dkg moučkového cukru, 150 dkg brocciu (ricotta nebo cottage sýr), 1/2 lžička citrónové kůry, 1/2 lžíce calvadosu,  špetka soli
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oddělte žloutky od bílků, žloutky rozšlehejte s cukrem, přidejte čerstvý měkký sýr (korsický sýr brocciu můžete nahradit sýrem ricotta nebo jemným tvarohem či směsí obou, ale Korsičanům to prosím neříkejte), přidejte jemně nastrouhanou citrónovou kůru a ovocnou pálenku, která dodá koláči vůni. Z bílků se špetkou soli ušlehejte tuhý sníh, a po částech jej opatrně vmíchejte do sýrové směsi. Směs přemístíte do kulaté formy vyložené pečícím papírem a opatrně se peče při teplotě 180 °C asi 30 - 40 minut, dokud není horní strana uprostřed zlatá a u okrajů dohněda a párátko nevychází z těsta suché. Nechte vychladnout a můžete podávat.
vloženo 29.08.2010    zobrazeno 2298x    verze pro tisk

Fiadone tetičky Normy

Francouzský jablkový koláč

Hanácké vdolečky