4 porce: 4 vejce, 12.
15 dkg moučkového cukru,
150 dkg
brocciu (ricotta nebo cottage sýr), 1
/2 lžička citrónové kůry, 1
/2 lžíce calvadosu, špetka soli
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oddělte žloutky od bílků, žloutky rozšlehejte s cukrem, přidejte čerstvý měkký sýr (korsický sýr
brocciu můžete nahradit sýrem
ricotta nebo jemným tvarohem či směsí obou, ale Korsičanům to prosím neříkejte), přidejte jemně nastrouhanou citrónovou kůru a ovocnou pálenku, která dodá koláči vůni. Z bílků se špetkou soli ušlehejte tuhý sníh, a po částech jej opatrně vmíchejte do sýrové směsi. Směs přemístíte do kulaté formy vyložené pečícím papírem a opatrně se peče při teplotě 180 °C asi 30 - 40 minut, dokud není horní strana uprostřed zlatá a u okrajů dohněda a párátko nevychází z těsta suché. Nechte vychladnout a můžete podávat.