cpt. Cook
 

Akny (žlutá rýže)
(Akny (riz jaume))

Beninské rizoto
(Riz au gras)

Bulgur s paprikami, mátou a kozím sýrem

Bylinkové rizoto s cuketou
(Courgette and herb risotto)

Byzantský pilaf

Citronová rýže s mátou
(Riso al limone e menta)

Čekankové risotto
(Risotto con radicchio)

Čekankové rizoto
(Risotto al radicchio)

Černý kuba

Černý kuba

Čirok na způsob tabbouleh

Diri ak sos pwa
(Haitská rýže s fazolovou omáčkou)

   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Dušené kroupy s hráškem a fetou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2 lžíce olivového oleje, 2  cibule, 2 stroužky česneku, 2  citróny, 20 dkg krup, 7 dl zeleninového vývaru, 20 dkg fety, máta peprná, 40 dkg mraženého hrášku, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rozehřejeme polovinu oleje v hrnci na středním plameni. Přidáme nakrájenou cibuli a smažíme 3 minuty, pak přihodíme nasekaný česnek a citronovou kůru a smažíme další minutu. Přidáme kroupy propláchnuté studenou vodou a vývar. Ochutíme, přivedeme k varu a potom dusíme 30 minut za občasného míchání.

www.tacos.cz Mezitím promícháme v misce sýr feta nakrájený na kostky se zbývajícím olivovým olejem, polovinou citronové šťávy, většinou nasekané čerstvé máty a slušnou dávkou černého pepře. Necháme marinovat, zatímco ječmen se vaří. Sejmeme pokličku z ječmene a vaříme dalších 5 minut. Zvýšíme teplotu, pak přidáme rozmrazený hrášek, polovinu sýra feta a všechnu šťávu z marinády. Povaříme spolu 3 minuty, zkontrolujeme chuť. Rozdělíme na talíře, ozdobíme zbývající fetou a několika lístky máty.

vloženo 12.11.2016    zobrazeno 1679x    verze pro tisk

Džuveč (srbské jídlo)

Houbový kuba

Houbový kuba

Husí drůbky s rýží

Jáhlová kaše se škvarky

Japonskem inspirované zeleninové ragú s nudlemi

Karbanátky z ovesných vloček s uzeninou