cpt. Cook
 

Akny (žlutá rýže)
(Akny (riz jaume))

Beninské rizoto
(Riz au gras)

Bulgur s paprikami, mátou a kozím sýrem

Bylinkové rizoto s cuketou
(Courgette and herb risotto)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Byzantský pilaf

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 lžička mletého nového koření, 1/2 lžičky drceného kmínu, sůl, 1/2 lžíce másla, 1/2 lžíce olivového oleje, 1/2  cibule nasekaná nadrobno, 15 stroužků česneku rozdrcených, 4  mrkve nakrájené na kolečka, 20 dkg rýže, 6 dl kuřecího vývaru, 20 dkg sušených meruněk nakrájených na poloviny
zkopírováno z http://www.tacos.cz V misce smícháme nové koření, kmín a sůl. Ve větším hrnci rozpálíme máslo a olej, přidáme cibuli a 5 minut opékáme. Přidáme mrkev a česnek, zamícháme a opečeme dalších 5 minut. Přisypeme směs koření a za stálého míchání 1 minutu opékáme. Přidáme rýži a opečeme 1 minutu. Přilijeme kuřecí vývar, přidáme sušené meruňky, dobře zamícháme a přivedeme k varu. Snížíme plamen na minimum, přikryjeme pokličkou a dusíme tak dlouho, až se vývar vsákne a rýže je hotová.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2673x    verze pro tisk

Černý kuba

Černý kuba

Dušené kroupy s hráškem a fetou

Džuveč (srbské jídlo)

Houbový kuba

Houbový kuba

Husí drůbky s rýží

Jáhlová kaše se škvarky

Karbanátky z ovesných vloček s uzeninou

Karbanátky ze směsi semínek

Khirčí

Kontrabáš

Kořeněná rýže v zelných závitcích

Krev s kroupami

Krokety z ovesných vloček a hub