cpt. Cook
 

Akny (žlutá rýže)
(Akny (riz jaume))

   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Arancini z air fryeru

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2  vejce, 2.15 šálku vařené rýže, 2/3 šálku strouhaného parmazánu, 1/3 šálku rozpuštěného másla, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého pepře, 6 dkg mozzarelly, 1/2  vejce na obalování, 1/2 šálek panko strouhanky, 1/2 lžičky italské směsi koření
zkopírováno z http://www.tacos.cz Ve velké míse lehce rozšlehejte vejce. Vmíchejte uvařenou a vychladlou rýži, strouhaný parmazán, máslo, sůl a pepř a promíchejte. Směs přikryjte a dejte na 20 minut do chladničky.

www.tacos.cz Ze směsi vyválejte kuličky o velikosti 4 cm. Do středu každé kuličky vtlačte kostičku mozzarelly a v dlaních ji obalte. V mělké misce smíchejte strouhanku, italské koření, špetku pepře. V druhé misce lehce rozšlehejte zbývající vejce. Každou rýžovou kuličku namočte nejprve do vajíčka a poté ji obalte ve směsi strouhanky. Předehřejte horkovzdušnou fritézu na 185 °C. Rýžové kuličky vložte do koše fritézy a postříkejte je olejem ze spreje. Smažte v předehřáté fritéze 6 minut. Zvyšte teplotu na 200 °C a dosmažte další 3 minuty.

www.tacos.cz

vloženo 13.02.2025    zobrazeno 64x    verze pro tisk

Beninské rizoto
(Riz au gras)

Bulgur s paprikami, mátou a kozím sýrem

Bylinkové rizoto s cuketou
(Courgette and herb risotto)

Byzantský pilaf

Citronová rýže s mátou
(Riso al limone e menta)

Čekankové risotto
(Risotto con radicchio)

Čekankové rizoto
(Risotto al radicchio)

Černý kuba

Černý kuba

Čirok na způsob tabbouleh

Diri ak sos pwa
(Haitská rýže s fazolovou omáčkou)

Dušené kroupy s hráškem a fetou

Džuveč (srbské jídlo)

Houbový kuba

Houbový kuba

Husí drůbky s rýží

Jáhlová kaše se škvarky

Japonskem inspirované zeleninové ragú s nudlemi