Černý kuba
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 2 dkg sušených hub (nebo 10x tolik čerstvých), 215 dkg jemných krupek, 2 lžíce vepřového sádla, 1/2 menší cibule, špetka tlučeného kmínu, 1/2 lžičky majoránky, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, tuk na vymaštění pekáče
zkopírováno z http://www.tacos.cz Houby hodinu předem namočené do vody uvaříme doměkka. Omyté a osušené kroupy spaříme a osmahneme na kousku sádla. Zalijeme vodou a vaříme doměkka. Nadrobno nakrájenou cibuli na sádle ozlatíme, přidáme uvařené, drobně nakrájené houby, kmín a 15 minut dusíme. Podušené je smícháme s krupkami, okořeníme majoránkou, pepřem a česnekem utřeným se solí, vložíme do vymaštěného pekáče a ve vyhřáté troubě zapečeme.