cpt. Cook
 

Madagaskar   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Akny (žlutá rýže)

Akny (riz jaume)

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  150 dkg rýže, 1/2 l vody, 30 dkg hovězího masa, 6 lžic oleje, 1/2 lžička mletého zázvoru, 1/2 lžička kurkumy, 1/2 lžička kmínu, 1/2 lžička koriandru, 15 stroužků česneku, 1/2  cibule, 3  rajčata, 1/2 lžička rajčatového protlaku, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Osmahněte dozlatova jemně nakrájenou cibuli. Přidejte osolené maso (trochu prorostlé, nakrájené na malé kousky), lehce osmažte. Přidejte oloupaná rajská jablka, utřený česnek, kurkumu, kmín, zázvor, koriandr. Smažte na mírném ohni 10 minut. Pak přelijte maso vodou. Přikryjte pánev poklicí a nechte dusit 20 minut. Občas promíchejte. Přidejte vodu podle množství rýže a nechte vařit. Nakonec přidejte rýži a sůl. Nechte vařit, dokud v pánvi nezůstane jen malé množství vody. Snižte oheň na minimum a přikryjte rýži aluminiovou fólií. Po 15 až 20 minutách je akny hotové. Podáváme ozdobené nakrájeným rajským jablkem.
vloženo 08.08.2007    zobrazeno 2580x    verze pro tisk

Beninské rizoto
(Riz au gras)

Bulgur s paprikami, mátou a kozím sýrem

Bylinkové rizoto s cuketou
(Courgette and herb risotto)

Byzantský pilaf

Černý kuba

Černý kuba

Dušené kroupy s hráškem a fetou

Džuveč (srbské jídlo)

Houbový kuba

Houbový kuba

Husí drůbky s rýží

Jáhlová kaše se škvarky

Karbanátky z ovesných vloček s uzeninou

Karbanátky ze směsi semínek

Khirčí

Kontrabáš

Kořeněná rýže v zelných závitcích

Krev s kroupami

Krokety z ovesných vloček a hub