cpt. Cook
 

Akny (žlutá rýže)
(Akny (riz jaume))

Beninské rizoto
(Riz au gras)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bulgur s paprikami, mátou a kozím sýrem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  215 dkg bulguru, 3 dl zeleninového vývaru, sůl, mletý pepř, 1/2 svazek mladé cibulky, 1/2  paprika oranžová, 1/2  žlutá paprika, mletá paprika, 1/2 hrst máty kadeřavé, 1/2  citrón na šťávu, 12.15 dkg měkkého kozího sýra, extra virgin olivový olej
zkopírováno z http://www.tacos.cz Bulgur v míse zalejeme horkým vývarem, tak aby jej zakryl až po vrch. Necháme stát 10 minut, potom jej vidličkou nakypříme a ochutíme solí a pepřem. Jarní cibulku nakrájíme najemno, papriky očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na čtverečky. Do mísy s bulgurem přidáme papriky, cibulku, nadrobno nasekanou mátu, mletou papriku a citrónovou šřávu. Vše dobře promícháme a popřípadě ještě dosolíme či opepříme. Podáváme zakápnuté dobrým olivových olejem a nahoru nadrobíme kozí sýr.
vloženo 19.10.2014    zobrazeno 1029x    verze pro tisk

Bylinkové rizoto s cuketou
(Courgette and herb risotto)

Byzantský pilaf

Černý kuba

Černý kuba

Dušené kroupy s hráškem a fetou

Džuveč (srbské jídlo)

Houbový kuba

Houbový kuba

Husí drůbky s rýží

Jáhlová kaše se škvarky

Karbanátky z ovesných vloček s uzeninou

Karbanátky ze směsi semínek

Khirčí

Kontrabáš

Kořeněná rýže v zelných závitcích

Krev s kroupami

Krokety z ovesných vloček a hub