Bulgur s paprikami, mátou a kozím sýrem
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 215 dkg bulguru, 3 dl zeleninového vývaru, sůl, mletý pepř, 1/2 svazek jarní cibulky, 1/2 paprika oranžová, 1/2 žlutá paprika, mletá paprika, 1/2 hrst máty kadeřavé, 1/2 citrón na šťávu, 12.15 dkg měkkého kozího sýra, extra virgin olivový olej
zkopírováno z http://www.tacos.cz Bulgur v míse zalejeme horkým vývarem, tak aby jej zakryl až po vrch. Necháme stát 10 minut, potom jej vidličkou nakypříme a ochutíme solí a pepřem. Jarní cibulku nakrájíme najemno, papriky očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na čtverečky. Do mísy s bulgurem přidáme papriky, cibulku, nadrobno nasekanou mátu, mletou papriku a citrónovou šřávu. Vše dobře promícháme a popřípadě ještě dosolíme či opepříme. Podáváme zakápnuté dobrým olivových olejem a nahoru nadrobíme kozí sýr.