cpt. Cook
 

Akny (žlutá rýže)
(Akny (riz jaume))

Beninské rizoto
(Riz au gras)

Bulgur s paprikami, mátou a kozím sýrem

Bylinkové rizoto s cuketou
(Courgette and herb risotto)

Byzantský pilaf

Citronová rýže s mátou
(Riso al limone e menta)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Čekankové risotto

Risotto con radicchio

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  20 dkg rýže carnaroli, 1/2 l vody, 1/2 hlávka červené čekanky, 1/2  mrkev, 1/2 stonek řapíkatého celeru, 1/2  cibule, 1/2  jarní cibulka, 215 dkg parmazánu, 15 dkg másla, 1/2 sklenka červeného vína, extra virgin olivový olej, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očistěte cibuli a mrkev. Připravte si vývar: naplňte hrnec studenou vodou, vsypte oloupanou mrkev, stonek celerovu a rozpůlenou cibuli. Přiveďte k varu a několik minut vařte, přičemž udržujte vývar v bodu varu.

www.tacos.cz Na nepřilnavé pánvi s trochou oleje orestujte na tenká kolečka nakrájenou jarní cibulku. Přidejte na tenké proužky nakrájenou čekanku a poduste, dokud nezměkne. Podle chuti osolte, vypněte oheň a nechte odpočinout. Rozehřejte hrnec, vsypte rýži a nechte ji několik minut nasucho opékat, poté přidejte červené víno. Nechte alkohol odpařit a přilévejte postupně horký vývar. V polovině vaření rýže přidejte čekanku, osolte ji a pokračujte ve vaření, přičemž stále přilévejte zeleninový vývar.

www.tacos.cz Do vhodné nádoby nasypte strouhaný parmazán, přidejte máslo v pokojové teplotě a naběračku horkého vývaru. Ručním mixérem dlouho mixujte, dokud nezískáte jemný a sametový krém. Nádobu postavte na teplé místo, nejlépe do vodní lázně. Když je rýže uvařená al dente, vypněte oheň a přidejte máslo.

www.tacos.cz Rizoto s čekankou nechte několik minut odpočinout. Když je čas podávat, dejte rýži na talíře a doprostřed každého talíře nalijte velkou lžíci připraveného parmazánového krému a posypte čerstvě mletým pepřem.

vloženo 07.02.2022    zobrazeno 597x    verze pro tisk

Čekankové rizoto
(Risotto al radicchio)

Černý kuba

Černý kuba

Čirok na způsob tabbouleh

Diri ak sos pwa
(Haitská rýže s fazolovou omáčkou)

Dušené kroupy s hráškem a fetou

Džuveč (srbské jídlo)

Houbový kuba

Houbový kuba

Husí drůbky s rýží

Jáhlová kaše se škvarky

Japonskem inspirované zeleninové ragú s nudlemi

Karbanátky z ovesných vloček s uzeninou