Citrónová pěna a medová omáčka
Mousse glacée et sauce au miel
recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce: 1/2 citrón (chemicky neošetřený), 10 dkg moučkového cukru, 2 bílky, 1/2 dl suchého bílého vína, 3 dl šlehačky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nastrouhejte kávovou lžičku citronové kůry. Vymačkejte citron. Ušlehejte bílek do měkkého sněhu. Vmíchejte moučkový cukr a šlehejte, dokud sníh nezhoustne. Pak přidejte víno a citrónovou kůru. Ušlehejte smetanu a smíchejte se sněhem. Rozdělte tuto pěnu do 4 misek a nechte 2 hodiny chladnout v lednici. Při podávání ozdobte plátkem citrónu a přidejte například cukrářský piškot.