Balila
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 20 dkg krup (ječné, nejlépe velikost 3), 1/2 citrón, 1/2 pomeranč, 115 dkg cukru krupice, 15 cl olivového oleje, 15 dkg mandlí, 15 dkg loupaných pistácií
zkopírováno z http://www.tacos.cz Kroupy namočíme (nejlépe přes noc), uvaříme doměkka a necháme vychladnout. Z pomeranče a citrónu oškrábeme kůru a vymačkáme šťávu. Šťávu mírně zahřejeme a rozpustíme v ní cukr. Do rozvaru přidáme nastrouhanou kůru a olivový olej, chvilku povaříme a necháme trochu zredukovat (zhoustnout), nalijeme na vařené kroupy, které jsme přendali do pěkné nádoby (nejlépe širší a nižší mísa), dobře promícháme a dáme do lednice. Ořechy nasekáme a nasucho opražíme. Kroupy v rozvaru zasypeme ořechovou směsí a dáme opět do lednice alespoň na 2 hodiny. Moučník podáváme chlazený.