cpt. Cook
 

Gratinované sýrové noky

Chlupaté knedlíky z vařených brambor I.

Chlupaté knedlíky z vařených brambor II.

Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor

Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor

Chlupaté knedlíky ze syrových brambor I.

Chlupaté knedlíky ze syrových brambor II.

Chlupaté knedlíky ze syrových brambor III.

Chlupaté knedlíky ze syrových brambor IV.

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Chuděnické gloukačky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  715 dkg brambor, 115 dkg polohrubé mouky, sůl, 315 dkg kysaného zelí, 4 dkg tuku, 1/2 velká cibule, 15 dkg škvarků nebo slaniny
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupané syrové brambory nastrouháme na struhadle na křen a necháme v klidu 20 - 30 minut, aby se z brambor uvolnila voda. Slijeme ji, přičemž brambory lehce přitlačíme rukou, aby přebytečná voda vystoupila na povrch. Osolíme, přidáme mouku a vypracujeme hustší těsto. Na tuku osmažíme cibulku a dáme na ni dusit pokrájené kyselé zelí. Když počne měknout, podle potřeby je zředíme vodou a dochutíme a vhazujeme do něho noky vykrajované z bramborového těsta kávovou lžičkou. Po uvaření noků můžeme přimastit škvarky nebo rozpálenou na drobné kostičky nakrájenou slaninou.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2137x    verze pro tisk

Klatovské chlupaťáky

Klouzáky

Kopřivové a špaldové nočky se šunkou
(Gnocchi di ortica e farro al prosciutto)

Kroppkakor
(Švédské plněné bramborové knedlíky)

Moravské šlejšky

Plněné bramborové knedlíky

Podkrkonošské kočičky

Slovenské halušky strapačky

Smažené bramborovo-tvarohové šišky

Strapačky se zelím