cpt. Cook
 

Gratinované sýrové noky

Chlupaté knedlíky z vařených brambor I.

Chlupaté knedlíky z vařených brambor II.

Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor

Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor

Chlupaté knedlíky ze syrových brambor I.

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Chlupaté knedlíky ze syrových brambor II.

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  815 dkg brambor, 2  vejce, 1/2 lžíce mléka, 2 dkg hrubé mouky, 12 dkg vepřového sádla, 315 dkg kysaného zelí, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupané syrové brambory nastrouháme na struhadle na křen a necháme v klidu 20 - 30 minut, aby se z brambor uvolnila voda. Slijeme ji, přičemž brambory lehce přitlačíme rukou, aby přebytečná voda vystoupila na povrch. Do slitých rozstrouhaných brambor přidáváme mléko, vejce, a je-li těsto příliš řídké, zahušťujeme je trochou mouky. Osolíme a dobře promícháme. Těsto nabíráme vrchovatě na lžíci, mokrou rukou zaoblíme a zaváříme do vařící osolené vody. Je vhodné zavařit jeden knedlík na zkoušku, abychom zjistili správnou dobu vaření. Při vaření knedlíky zlehka vařečkou uvolníme ode dna a obrátíme, aby se dobře povařily.

www.tacos.cz Mezitím dáme podusit kyselé zelí, které osolíme a ochutíme mletým kmínem. Příliš kyselé zelí nepatrně přisladíme.

www.tacos.cz Odcezené uvařené knedlíky vkládáme do připraveného zelí a mastíme sádlem s osmaženou cibulkou.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 6485x    verze pro tisk

Chlupaté knedlíky ze syrových brambor III.

Chlupaté knedlíky ze syrových brambor IV.

Chuděnické gloukačky

Klatovské chlupaťáky

Klouzáky

Kopřivové a špaldové nočky se šunkou
(Gnocchi di ortica e farro al prosciutto)

Kroppkakor
(Švédské plněné bramborové knedlíky)

Moravské šlejšky

Plněné bramborové knedlíky

Podkrkonošské kočičky

Slovenské halušky strapačky

Smažené bramborovo-tvarohové šišky

Strapačky se zelím