cpt. Cook
 

Gratinované sýrové noky

Chlupaté knedlíky z vařených brambor I.

Chlupaté knedlíky z vařených brambor II.

Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor

Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor

Chlupaté knedlíky ze syrových brambor I.

Chlupaté knedlíky ze syrových brambor II.

Chlupaté knedlíky ze syrových brambor III.

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Chlupaté knedlíky ze syrových brambor IV.

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  815 dkg brambor, 7.15 dkg hrubé mouky, 4 dkg strouhanky, 1/2  vejce, sůl, 315 dkg kysaného zelí, kmín, 115 dkg vepřového sádla, 1/2 velká cibule
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupané syrové brambory nastrouháme na struhadle na křen a necháme v klidu 20 - 30 minut, aby se z brambor uvolnila voda. Slijeme ji, přičemž brambory lehce přitlačíme rukou, aby přebytečná voda vystoupila na povrch. Osolíme, přidáme vejce, mouku, strouhanku a dobře promícháme. Těsto nabíráme vrchovatě na lžíci, mokrou rukou zaoblíme a zaváříme do vařící osolené vody. Je vhodné zavařit jeden knedlík na zkoušku, abychom zjistili správnou dobu vaření. Při vaření knedlíky zlehka vařečkou uvolníme ode dna a obrátíme, aby se dobře povařily.

www.tacos.cz Mezitím dáme podusit kyselé zelí, které osolíme a ochutíme mletým kmínem. Příliš kyselé zelí nepatrně přisladíme. Odcezené uvařené knedlíky vkládáme do připraveného zelí a předkládáme omaštěné sádlem s osmaženou cibulkou.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2919x    verze pro tisk

Chuděnické gloukačky

Klatovské chlupaťáky

Klouzáky

Kopřivové a špaldové nočky se šunkou
(Gnocchi di ortica e farro al prosciutto)

Kroppkakor
(Švédské plněné bramborové knedlíky)

Moravské šlejšky

Plněné bramborové knedlíky

Podkrkonošské kočičky

Slovenské halušky strapačky

Smažené bramborovo-tvarohové šišky

Strapačky se zelím