cpt. Cook
 

Bambuchy z Valašska

Bosáky

Bramborové halušky s brynzou a slaninou

Bramborové halušky s brynzou I.

Bramborové halušky s brynzou II.

Bramborové halušky s brynzou III.

Bramborové knedlíky plněné špenátem a uzeným

Bramborové knedlíky s masovou nádivkou

Bramborové kynuté knedlíčky

Bramborové kynuté koblihy plněné uzeným masem

Bramborové smažené knedlíčky

Bramborové šišky I.

Bramborové šišky II.

Bramborové šlejšky

Bramborové špekové knedlíky se zelím

Bramborový závin

Formanské halušky

Gefilte
(Plněné knedlíčky s pažitkou)

Gratinované sýrové noky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Chlupaté knedlíky z vařených brambor I.

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  715 dkg brambor, sůl, 10 dkg dětské krupice, 10 dkg hrubé mouky, 2  housky, 60 dkg zelí, 10 dkg vepřového sádla, 2.15 dkg cibule, kmín,  trochu moučkového cukru, ocet
zkopírováno z http://www.tacos.cz Brambory uvařené ve slupce oloupeme, necháme vychladnout a nastrouháme. Na dvou lžících rozpáleného sádla osmažíme na pánvi za občasného míchání mouku a na kostičky nakrájené housky. Tuto směs přidáme k nastrouhaným bramborám, osolíme a vypracujeme těsto, z něhož tvoříme menší knedlíky, které vaříme ve vařící osolené vodě.

www.tacos.cz Mezitím uvaříme na nudličky pokrájené hlávkové zelí.

www.tacos.cz Uvařené a odkapané knedlíky promícháme se zelím a podáváme omaštěné sádlem.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2914x    verze pro tisk