Chlupaté knedlíky z vařených brambor I. - recept cpt. Cooka
4 porce:  75 dkg brambor, sůl, 10 dkg dětské krupice, 10 dkg hrubé mouky, 2  housky, 60 dkg zelí, 10 dkg vepřového sádla, 2.5 dkg cibule, kmín,  trochu moučkového cukru, ocet
Brambory uvařené ve slupce oloupeme, necháme vychladnout a nastrouháme. Na dvou lžících rozpáleného sádla osmažíme na pánvi za občasného míchání mouku a na kostičky nakrájené housky. Tuto směs přidáme k nastrouhaným bramborám, osolíme a vypracujeme těsto, z něhož tvoříme menší knedlíky, které vaříme ve vařící osolené vodě.
Mezitím uvaříme na nudličky pokrájené hlávkové zelí.
Uvařené a odkapané knedlíky promícháme se zelím a podáváme omaštěné sádlem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka