4 porce: 150 dkg brambor, 10 dkg
Morbieru, 1
/2 lžíce hladké mouky do těsta, 2.
15 dkg hladké mouky na obalování, 1
/2 vejce, 2.
15 dkg polenty, olej na smažení
zkopírováno z http://www.tacos.cz Brambory uvařte a po vychlanutí rozmačkejte na pyré. To smíchejte s trochou mouky. Sýr morbier nakrájejte na kostky, po dvou na porci. Rozválejte vrchovatou polévkovou lžíci bramborového těsta v dlani a vtlačte do něho kostku sýra. Uzavřete a vyválejte do kuličky. U ostatních kroket postup opakujte. Vložte je na 30 minut do mrazáku.
www.tacos.cz Vejce rozšlehejte v polévkovém talíři se špetkou soli a špetkou černého pepře. Do druhého talíře nasypte polentu a do třetího mouku. Rozehřejte olej na smažení. Až bude horký, vyjměte krokety z mrazáku. Obalte je v mouce, pak v rozšlehaném vejci a nakonec v polentě. Ihned je ponořte do horkého oleje po čtyřech. Smažte dozlatova. Osušte je na papírových utěrkách a podávejte horké.