Vepřové maso La-C'
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 40 dkg vepřového masa,
15 dkg pórku,
15 dkg paprik, 1
/2 malá cibule, 3 lžíce oleje, 1
/2 vejce, 1
/2 lžička máčené škrobové moučky, sůl,
Zálivka:: 2 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžíce vína šao-sing, 1/2 lžíce vývaru, 1/2 lžičky wei-su, 1/2 lžička zázvorového oleje, 1/2 lžičky škrobové moučky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nakrájené kostičky vepřového masa promícháme s vejcem, máčeným škrobem a solí. Připravíme si kostičky krájeného pórku, paprikového lusku a cibule. Do rozpáleného tuku vložíme maso, na prudkém ohni restujeme a za stálého míchání přidáváme připravenou zeleninu. Zalijeme tmavou zálivkou a dodusíme. Hotový pokrm zakápneme olejem.