cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Vepřové kotlety s pomeranči

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  vepřové kotlety, 1/2  karotka, 1/2 lžíce másla, 3 cl koňaku, sůl, 15 cl bílého vína, 1/2 šálek vývaru, 2  pomeranče
zkopírováno z http://www.tacos.cz Kotlety vykostíme a odkrojíme všechno sádlo. Osolíme je, opečeme na másle po obou stranách. Polijeme koňakem nebo jinou lihovinou a zapálíme. Dusíme je mírně podlité vývarem, přidáme hrubě nastrouhanou karotku a koření - vonné bylinky. Později podléváme vínem a přidáme kousek pomerančové kůry, kterou po chvíli odstraníme. Jakmile jsou kotlety měkké, odstavíme je z ohně a přidáme šťávu z 1 pomeranče nebo pomerančový džus. Kotlety přendáme na nahřátou mísu, šťávu prolisujeme a přidáme dílky vyloupnuté pomerančové dužiny k prohřátí.

www.tacos.cz Příloha: toasty

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2212x    verze pro tisk

Vepřové kotlety se smetanou

Vepřové kotlety se smetanou a vínem

Vepřové kotlety v leču

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Vepřové Martinique

Vepřové maso - gyros

Vepřové maso à la Kypr

Vepřové maso Key West

Vepřové maso La-C'

Vepřové maso na kmíně s pivem

Vepřové maso na pivě

Vepřové maso na zázvoru

Vepřové maso po čínsku

Vepřové maso po čínsku

Vepřové maso po mexicku

Vepřové maso po pekingsku

Vepřové maso po provensálsku

Vepřové maso po srbsku

Vepřové maso s anýzem