Vepřové kotlety s pomeranči - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  vepřové kotlety, 1  karotka, 1 lžíce másla, 3 cl koňaku, sůl, 5 cl bílého vína, 1 šálek vývaru, 2  pomeranče
Kotlety vykostíme a odkrojíme všechno sádlo. Osolíme je, opečeme na másle po obou stranách. Polijeme koňakem nebo jinou lihovinou a zapálíme. Dusíme je mírně podlité vývarem, přidáme hrubě nastrouhanou karotku a koření - vonné bylinky. Později podléváme vínem a přidáme kousek pomerančové kůry, kterou po chvíli odstraníme. Jakmile jsou kotlety měkké, odstavíme je z ohně a přidáme šťávu z 1 pomeranče nebo pomerančový džus. Kotlety přendáme na nahřátou mísu, šťávu prolisujeme a přidáme dílky vyloupnuté pomerančové dužiny k prohřátí.
Příloha: toasty

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka