Na omáčku: 1/2 lžíce másla, 1.15 lžíce hladké mouky, 1/2 malá cibule, 4 zrnka mletého pepře, 2 zrnka nového koření, 1/2 bobkového listu, 1/2 lžička sardelové pasty, 2 dl bílého vína, 2 žloutky, trochu vývaru
www.tacos.cz Příprava omáčky: na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Po částech ji zalijeme odvarem z klopsů a vymícháme do hladka. Přidáme asi 1/2 dl odvaru z koření, abychom nemuseli omáčku pasírovat. Do omáčky vložíme klopsy, přilijeme víno a odvar z klopsů. Dusíme 10 minut. Naposled do omáčky přimícháme sardelovou pastu utřenou s kouskem másla a po odstavení z ohně přimícháme žloutky rozmíchané v troše chladného vývaru.
www.tacos.cz Příloha: suchá rýže, slaninové lívanečky nebo těstoviny