cpt. Cook
 

Smažené masové kuličky

Smaženky z vařeného uzeného masa

Smetanové klobásy

Soutsoukákia Smyrnáika
(Smyrenské masové kuličky)

Stroganoff z masových kuliček s ořechy

Sváteční karbanátky na smetaně

Šalamounova sekaná

Španělská mísa

Španělské mleté maso

Telecí frikadely se sýrem

Velikonoční hlavička

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka - hlavička

Vepřenky s cibulí

Vepřová sekanina s kapustou

Vepřové klopsy I

Vepřové klopsy II

Vepřové klopsy III

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Vepřové klopsy v kysaném zelí

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg vepřového plecka, 3 lžíce rýže, sůl, 2  vejce, 1/2 lžíce vepřového sádla, 1/2 menší cibule, mletý pepř, sůl, kmín, 3/4 kg kysaného zelí, 1/2 lžíce strouhaných syrových brambor
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso jemné na strojku dvakrát umeleme. Na sádle zpěníme polovinu drobně nakrájené cibule a přidáme ji k masu. Přidáme opranou a spařenou rýži, do pěny ušlehaná vejce a dobře promícháme. Mokrou rukou tvoříme malé knedlíčky. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou druhou polovinu cibule, přidáme zelí i se šťávou, dle potřeby přisolíme, přidáme špetku kmínu a přivedeme k varu. Do zelí vložíme knedlíčky tak, aby byly zelím kolem dokola obklopeny: Dusíme asi 1 hodinu. Šťáva na zelí má sahat do roviny zelí. Jakmile jsou knedlíčky udušeny, vyjmeme je do jiné nádoby, zelí zahustíme jemně ustrouhaným bramborem, povaříme a přidáme znovu knedlíčky.

www.tacos.cz Příloha: jemný knedlík

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2306x    verze pro tisk

Vepřové válečky se smetanovou omáčkou