Znojemská sekaná pečeně
recept ze stránek www.tacos.cz 6 porcí: 215 dkg vepřového bůčku, 215 dkg hovězího masa, 15 dkg slaniny, 3 znojemské nakládané okurky, 2 vejce, 2 rohlíky, 1/2 dl mléka, kmín, mletý pepř, sůl, 2 stroužky česneku, 1/2 větší cibule, 1/2 lžíce hladké mouky, 1/2 lžíce vepřového sádla
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso jemně semeleme spolu s houskou máčenou v mléce, přidáme pokrájený česnek i cibuli. Do směsi zamícháme vejce, sůl a koření. Vymícháme, podle potřeby můžeme zahustit moukou nebo strouhankou a přidáme na kostičky nakrájenou slaninu. Propracujeme, vyválíme šišku, do ní uděláme podélně rýhu, do které vložíme okurky těsně za sebou (raději menší a konce zakrojené), rýhu spojíme, na povrchu uhladíme a dáme na sádlem vymazaný pekáč spojem dolů. Mírně podlijeme vodou a dáme do vyhřáté trouby péci. V průběhu pečení maso přeléváme výpekem. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší a salátem z čerstvé zeleniny.