Na omáčku: 1/2 stroužek česneku, 10 dkg šunky, 1/2 lžíce másla, 1/2 lžíce hladké mouky, 1/4 l rajčatové šťávy, 1/2 lžičky bujónu (masox), 2 lžíce sekané zelené petrželky, 1/4 lžičky tymiánu, 2 lžíce smetany
www.tacos.cz Z bílé veky seškrábněte kůrku, namočte ji do studené vody a dobře vymačkejte. Přidejte všechny ostatní přísady a vypracujte hladké těsto. Ochuťte a utvořte knedlíky, dva na porci. Oloupaný česnek a šunku drobně posekejte a umelte nebo rozmělněte. Máslo rozpusťte, zpěňte na něm mouku, přidejte šunku a česnek. Promíchejte, krátce zahřejte, přidejte rajskou šťávu a za stálého míchání uvařte omáčku.
www.tacos.cz Omáčku smíchejte s uvedenými přísadami a ochuťte. Do kastrolu dejte vodu s trochou soli a když začne vřít, vložte knedlíky. Vařte je 15 minut polopřikryté poklicí mírným varem.
www.tacos.cz Příloha: Čekanka nebo polní salát s octovou zálivkou