cpt. Cook
 

Bramborové knedlíky

Canederli neri
(Pohankové černé knedlíky)

Canederli tirolesi
(Tyrolské knedlíky)

Cavatelli s rajčatovou omáčkou a mozzarellou

Dýňové noky

Gnocchi al gorgonzola
(Bramborové noky s gorgonzolou)

Gnocchi alla parigina
(Nočky po pařížsku)

Gnocchi di patate con robiola
(Bramborové noky s robiolou)

Gnocchi quattro formaggi
(Noky v čtyřsýrové omáčce)

Gnudi al burro e salvia
(Knedlíčky z ricotty na másle a šalvěji)

Gratinované dýňové noky s pórkem a aplským sýrem
(Gnocchi di zucca gratinati con crema di porri)

Kačamak s mlékem

Knedlík v ubrousku

Knedlíky tvarohové

Krupicové nočky

Nočky se dvěma druhy sýra a slaninou

Noky s gorgonzolou a ořechovou omáčkou

Pažitkové nočky z červené řepy s krevetami a mákem
(Gnocchetti all’erba cipollina e rapa rossa con gamberi e semi di papavero)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Slovenské halušky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg hrubé mouky, 4 dkg tuku, 2  vejce, 1/4 l mléka, 1/8 l kysané smetany, 1/8 kg brynzy, 6 dkg slaniny, kopr
zkopírováno z http://www.tacos.cz Dělají se také z těsta jako na noky, ale bez prášku, a zavařují se malinké kousíčky s pomocí prkénka a nože jako původní 'strapačky' ze syrových bramborů (viz příslušný recept). Vaříme je několik minut, nejvýše 5, vybereme cedníkem a dáme na mísu, na které jsme rozmíchaly ovčí brynzu s trochou kyselé smetany, pro chuť můžeme přidat i sekaný kopr. Když jsou všechny již uvařené (vaříme je postupně), ještě je nahoře omastíme rozpuštěným máslem. Nedáme-li smetanu, omastíme je rozpuštěnou slaninou.

www.tacos.cz Dobrá sestava: Halušky s brynzou a salát rajský, okurkový, hlávkový atd.

www.tacos.cz Brynza jako každý sýr bílkovinami živí, halušky sytí a salát přidá látky ochranné.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3616x    verze pro tisk

Špekové knedlíky