Nočky se dvěma druhy sýra a slaninou
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 40 dkg bramborových noků (polotovar), 15 jarních cibulek, 10 dkg gorgonzoly (či jiného sýra s modrou plísní), 215 dkg mascarpone, 14 dkg prorostlé anglické slaniny, 215 dkg listového špenátu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Začněte vařit osolenou vodu na nočky. Mezitím nadrobno nakrájejte jarní cibulku a plísňový sýr. Dejte do hluboké pánve mascarpone, přidejte plísňový sýr a cibulku a při střední teplotě nechte rozpustit. Sýrovou směs promíchejte. Vložte nočky do vařící vody a nechte je vařit asi 3 minuty, dokud nevystoupí na hladinu. Do sýrové směsi přidejte špenát a prohřejte jej. Pak vmíchejte polovinu na plátky pokrájené opečené slaniny. Vyjměte nočky cedníkem z hrnce a promíchejte je se sýrovou směsí. Nakonec posypte zbylou slaninou.