cpt. Cook
 

Bramborové knedlíky

Canederli neri
(Pohankové černé knedlíky)

Canederli tirolesi
(Tyrolské knedlíky)

Cavatelli s rajčatovou omáčkou a mozzarellou

Dýňové noky

Gnocchi al gorgonzola
(Bramborové noky s gorgonzolou)

Gnocchi alla parigina
(Nočky po pařížsku)

Gnocchi di patate con robiola
(Bramborové noky s robiolou)

Gnocchi quattro formaggi
(Noky v čtyřsýrové omáčce)

Gnudi al burro e salvia
(Knedlíčky z ricotty na másle a šalvěji)

Gratinované dýňové noky s pórkem a aplským sýrem
(Gnocchi di zucca gratinati con crema di porri)

Kačamak s mlékem

Knedlík v ubrousku

Knedlíky tvarohové

Krupicové nočky

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Nočky se dvěma druhy sýra a slaninou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg bramborových noků (polotovar), 15  mladých cibulek, 10 dkg gorgonzoly (či jiného sýra s modrou plísní), 215 dkg mascarpone, 14 dkg prorostlé anglické slaniny, 215 dkg listového špenátu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Začněte vařit osolenou vodu na nočky. Mezitím nadrobno nakrájejte jarní cibulku a plísňový sýr. Dejte do hluboké pánve mascarpone, přidejte plísňový sýr a cibulku a při střední teplotě nechte rozpustit. Sýrovou směs promíchejte. Vložte nočky do vařící vody a nechte je vařit asi 3 minuty, dokud nevystoupí na hladinu. Do sýrové směsi přidejte špenát a prohřejte jej. Pak vmíchejte polovinu na plátky pokrájené opečené slaniny. Vyjměte nočky cedníkem z hrnce a promíchejte je se sýrovou směsí. Nakonec posypte zbylou slaninou.
vloženo 19.10.2008    zobrazeno 1975x    verze pro tisk

Noky s gorgonzolou a ořechovou omáčkou

Pažitkové nočky z červené řepy s krevetami a mákem
(Gnocchetti all’erba cipollina e rapa rossa con gamberi e semi di papavero)

Slovenské halušky

Špekové knedlíky