cpt. Cook
 

Bramborové knedlíky

Canederli neri
(Pohankové černé knedlíky)

Canederli tirolesi
(Tyrolské knedlíky)

Cavatelli s rajčatovou omáčkou a mozzarellou

Dýňové noky

Gnocchi al gorgonzola
(Bramborové noky s gorgonzolou)

Gnocchi alla parigina
(Nočky po pařížsku)

Gnocchi di patate con robiola
(Bramborové noky s robiolou)

Gnocchi quattro formaggi
(Noky v čtyřsýrové omáčce)

Gnudi al burro e salvia
(Knedlíčky z ricotty na másle a šalvěji)

Gratinované dýňové noky s pórkem a aplským sýrem
(Gnocchi di zucca gratinati con crema di porri)

Kačamak s mlékem

Knedlík v ubrousku

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Knedlíky tvarohové

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg měkkého tvarohu, 3 lžíce hrubé mouky nebo jemné krupičky, 15 lžic strouhanky, 3  vejce, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz K dobrému měkkému tvarohu přidáme strouhanou housku, vejce, sůl a jenom uvedené množství mouky, která těsto dobře spojí. Podle potřeby buď přisolíme, nebo osladíme trochou cukru. Těsto dobře prohněteme a tvoříme menší knedlíky, vaříme je 10 - 12 minut. Uvařené roztrhneme vidličkou a podáváme omaštěné buď se zavařeninou či kompotem, nebo slané posypané osmaženou houskou a se salátem.

www.tacos.cz Dobrá sestava: Můžeme přidat jakoukoliv sytou polévku zasmaženou. Maso je zcela zbytečné, neboť tvaroh živí stejně jako maso. Salát nebo kompot přidají zase látky ochranné.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2422x    verze pro tisk

Krupicové nočky

Nočky se dvěma druhy sýra a slaninou

Noky s gorgonzolou a ořechovou omáčkou

Pažitkové nočky z červené řepy s krevetami a mákem
(Gnocchetti all’erba cipollina e rapa rossa con gamberi e semi di papavero)

Slovenské halušky

Špekové knedlíky