cpt. Cook
 

Bramborové knedlíky

Canederli neri
(Pohankové černé knedlíky)

Canederli tirolesi
(Tyrolské knedlíky)

Cavatelli s rajčatovou omáčkou a mozzarellou

Dýňové noky

Gnocchi al gorgonzola
(Bramborové noky s gorgonzolou)

Gnocchi alla parigina
(Nočky po pařížsku)

Gnocchi di patate con robiola
(Bramborové noky s robiolou)

Gnocchi quattro formaggi
(Noky v čtyřsýrové omáčce)

Gnudi al burro e salvia
(Knedlíčky z ricotty na másle a šalvěji)

Gratinované dýňové noky s pórkem a aplským sýrem
(Gnocchi di zucca gratinati con crema di porri)

Kačamak s mlékem

Knedlík v ubrousku

Knedlíky tvarohové

Krupicové nočky

Nočky se dvěma druhy sýra a slaninou

   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Noky s gorgonzolou a ořechovou omáčkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 lžíce másla, 1/2  cibule (nadrobno nakrájená), 1/2 šálku nahrubo nasekaných vlašských ořechů, 1/2 lžíce hladké mouky, 2 šálky plnotučného mléka, 12.15 dkg gorgonzoly, 150 dkg bramborových noků, sůl, mletý pepř, 1/2 hrst bazalky
zkopírováno z http://www.tacos.cz V kastrolku rozpustíme na slabším ohni máslo. Přidáme cibuli a povaříme asi 5 minut, až změkne. Teď přisypeme ořechy a opět několik minut povaříme, občas zamícháme. Stáhneme ze sporáku a vmícháme mouku, potom pomalu rozmícháme s trochou mléka. Vrátíme na oheň a přilejeme zbytek mléka, pomalu vaříme 6 minut, dokud omáčka nezhoustne. Potom opět mimo plamen zamícháme gorgonzolu, osolíme, dopepříme. V jiném hrnci uvaříme noky podle návodu výrobce, dobře je zcedíme, zalejeme omáčkou a zlehka promícháme, aby se jí dokonale obalily. Ozdobíme lístky bazalky a hned podáváme.

www.tacos.cz Příloha: rajčatový salát s roketou

vloženo 30.10.2014    zobrazeno 1019x    verze pro tisk

Pažitkové nočky z červené řepy s krevetami a mákem
(Gnocchetti all’erba cipollina e rapa rossa con gamberi e semi di papavero)

Slovenské halušky

Špekové knedlíky