cpt. Cook
 

Bramborové knedlíky

Canederli neri
(Pohankové černé knedlíky)

Canederli tirolesi
(Tyrolské knedlíky)

Cavatelli s rajčatovou omáčkou a mozzarellou

Dýňové noky

Gnocchi al gorgonzola
(Bramborové noky s gorgonzolou)

Gnocchi alla parigina
(Nočky po pařížsku)

Gnocchi di patate con robiola
(Bramborové noky s robiolou)

Gnocchi quattro formaggi
(Noky v čtyřsýrové omáčce)

Gnudi al burro e salvia
(Knedlíčky z ricotty na másle a šalvěji)

Gratinované dýňové noky s pórkem a aplským sýrem
(Gnocchi di zucca gratinati con crema di porri)

Kačamak s mlékem

Knedlík v ubrousku

Knedlíky tvarohové

Krupicové nočky

Nočky se dvěma druhy sýra a slaninou

Noky s gorgonzolou a ořechovou omáčkou

Pažitkové nočky z červené řepy s krevetami a mákem
(Gnocchetti all’erba cipollina e rapa rossa con gamberi e semi di papavero)

Slovenské halušky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Špekové knedlíky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  215 dkg staršího chleba, 3 lžíce pšeničné hladké mouky, 4  vejce, 2 dl mléka, 1/2 svazek zelené petrželky, 15 dkg slaniny nebo libového uzeného, 6 dkg salámu, 1/2  cibule, 6 dkg másla, sůl, mletý pepř, parmezán
zkopírováno z http://www.tacos.cz Vejce s mlékem a troškou soli dáme do vhodné nádobky a ušleháme. Poté do něj vložíme asi na 20 minut nadrobno nakrájený chléb změknout. Častěji pečlivě mícháme dřevěnou lžící, aby se chlebové kostičky nasákly rovnoměrně.

www.tacos.cz Nakrájíme nadrobno i špek se salámem, nasekáme cibuli s petrželí a všechny tyto přílohy společně, při přiměřené teplotě necháme několik minut dusit na pánvi. Postupně přisypáváme mouku a ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Ze získané masy zformujeme kulaté knedlíky, které vnoříme do připravené vařící slané vody. Je vhodné nejprve na zkoušku dát vařit jen jeden knedlík. Kdyby se ve vodě rozpadl, přidáme do těsta ještě 1 až 2 lžíce mouky.

www.tacos.cz Uvařené knedlíky servírujeme na jednotlivé talíře. Dodáme rozpuštěné máslo a nastrouhaný parmazán. Mnozí labužníci jedí rádi takto upravené knedlíky jako polévkovou náplň zvlášť dobrého vývaru.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3775x    verze pro tisk