Třešňová bublanina třená
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 10 dkg másla, 115 dkg moučkového cukru, 3 vejce, 16 dkg hrubé mouky, 15 lžic mléka, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 1/2 vanilkového cukru, citrónová kůra, 1/2 kg třešní (nejlépe černé), sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Máslo třeme do pěny s cukrem, přidáváme jeden žloutek po druhém, dále přidáme vanilkový cukr, citrónovou kůru a špetku soli. Když těsto dobře napěníme, přidáváme střídavě lžíci mléka a lžíci mouky a nakonec pevný sníh z bílků. Těsto přendáme do vymazané dortové nebo koláčové formy, poklademe vypeckovanými černými třešněmi a pečeme zvolna do růžova. Vyklopenou bublaninu pocukrujeme a krájíme na řezy.