cpt. Cook
 

Švestková bublanina

Švestkový koláč

Švestkový koláč jemný

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Švestkový koláč s mandlemi

recept ze stránek www.tacos.cz
1 plech:  3 dkg kvasnic, 8 dkg moučkového cukru, 1/4 l vlažného mléka, 150 dkg hladké mouky,  špetka soli,  trochu citrónové kůry, 12.15 dkg rozpuštěného másla, 1.15 kg švestek, 10 dkg sekaných mandlí, 115 dkg moučkového cukru
zkopírováno z http://www.tacos.cz Švestkové koláče pečeme hlavně na podzim, kdy využíváme čerstvé ovoce. Chutnají nejlépe s plně vyzrálými plody, které se již poněkud scvrkávají. Vybereme si švestky, které jdou snadno vypeckovat.

www.tacos.cz Kvasnice rozpusťte v troše cukru s několika lžičkami vlažného mléka. Mouku vsypte do zadělávací mísy, přidejte kvasnice, zbývající cukr, zbytek mléka, sůl, nastrouhanou citrónovou kůru a máslo. Těsto opatrně míchejte hnětačem ručního mixéru. Hněťte při střední rychlosti, dokud není zcela hladké a nepřichytává se okraje zadělávací mísy. Přikryjte a nechte 20 minut kynout. Švestky omyjte, osušte, vypeckujte. Plech potřete tukem.

www.tacos.cz Těsto krátce hněťte, položte na plech, vyválejte a přitlačte okraje. Těsto poklaďte švestkami, nechte 20 minut dokynout, potom pečte 25 minut ma 200 stupňů. Cukr smíchejte se sekanými mandlemi a posypte horký koláč. Po vychladnutí nakrájejte na kousky. Tip: Švestkový koláč můžete také posypat směsí skořice a cukru.

vloženo 20.07.2017    zobrazeno 995x    verze pro tisk

Švestkový koláč s mandlovou drobenkou

Švestkový koláč s voňavou žmolenkou

Švestkový koláč se šlehačkou

Tažený závin

Tetina jablečná buchta

Třená bábovka (malá forma)

Třená bábovka kypřená práškem

Třená bublanina s borůvkami

Třešňová bílková bublanina

Třešňová bublanina třená

Třešňová bublanina zvaná vyběhlík

Třešňový koláč

Třešňový koláč piškotový

Třešňový závin tažený

Tvarohové řezy překládané s jablky

Tvarohové řezy se sněhem