cpt. Cook
 

Švestková bublanina

Švestkový koláč

Švestkový koláč jemný

Švestkový koláč s mandlemi

Švestkový koláč s mandlovou drobenkou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Švestkový koláč s voňavou žmolenkou

recept ze stránek www.tacos.cz
1 dávka:  10 dkg mletých mandlí, 20 dkg hladké mouky, 2  žloutky, 10 dkg moučkového cukru, 1/2 špetka soli, citrónová kůra, 1/2  vanilkového lusku (dřeň), 115 dkg másla,

Pokrytí: 1/2 kg švestek, 3 dkg lískových ořechů,

Žmolenka: 7.15 dkg hladké mouky, 3 dkg moučkového cukru, 1/2 špetka muškátového oříšku, 15 dkg másla

zkopírováno z http://www.tacos.cz Mleté mandle lehce prohoďte na rozpálené pánvi a po ochlazení je smíchejte s ostatními přísadami a vypracujte křehké těsto. To uložte na hodinu do ledničky. Mezitím švestky operte, vypeckujte a nakrojte do kříže. V misce promněte přísady na žmolenku. Plech vymažte máslem a vyložte těstem. Těsto posypte mletými lískovými oříšky (bude pod švestkami méně vlhnout). Na těsto rozložte švestky a zasypte drobenkou. Koláč pečte v předehřáté troubě při 190 °C 30 až 40 minut.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3545x    verze pro tisk

Švestkový koláč se šlehačkou

Tažený závin

Tetina jablečná buchta

Třená bábovka (malá forma)

Třená bábovka kypřená práškem

Třená bublanina s borůvkami

Třešňová bílková bublanina

Třešňová bublanina třená

Třešňová bublanina zvaná vyběhlík

Třešňový koláč

Třešňový koláč piškotový

Třešňový závin tažený

Tvarohové řezy překládané s jablky

Tvarohové řezy se sněhem