zkopírováno z http://www.tacos.cz Hroznové víno omyjeme a osušíme, bobulky rozpůlíme a zbavíme jadérek. Meduňku a petrželku nasekáme nadrobno, několik snítek si ponecháme na ozdobu. Tenké řízky osolíme a opepříme, na každý položíme plátek tučnějšího sýra, posypeme bylinkami, zavineme a sepneme párátkem. Opečeme dozlatova na rozpáleném oleji, podliljeme vodou s rozmíchaaným vývarem a smeranou a dusíme asi 10 minut. Na másle mezitím za stálého míchání krátce podusíme půlky ořechových jader a hroznové víno, přidáme cukr a citrónovou šťávu a necháme na mírném ohni lehce zkaramelizovat.
www.tacos.cz Rolky vyjmeme a necháme na teplém místě, šťávu přivedeme k varu, podle chuti vmícháme jíšku a krátce povaříme, nebo jen vaříme, až se část tekutiny odpaří. Osolíme a opepříme.
www.tacos.cz Na mísu urovnáme rolky, obložíme je ořechovým a hroznovým karamelem, ozdobíme lístky meduňky a plátky citrónu a přelijeme částí omáčky. Zbylou omáčku podáváme zvlášť.
www.tacos.cz Příloha: krokety