Polévka z čerstvých žampiónů a tykve
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 2 lžíce oleje, 1/2 středně velká cibule, 40 dkg mletého masa, 1/2 l vývaru nebo voda a kostka masoxu, 150 dkg žampiónů, 30 dkg tykve, mletý zázvor, 2 lžičky sójové omáčky, 2 lžičky škrobové moučky, mletý pepř, chilli, trochu bílého vína
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli. Přidáme mleté maso a necháme chvilku dusit. Masovou směs zalijeme vývarem a přidáme na plátky nakrájené houby. Vaříme asi 30 minut. Tykev nakrájíme na malé kostky a spolu se zázvorem a sójovou omáčkou přidáme do polévky. Škrobovou moučku rozmícháme v trošce vody a přilijeme ji do polévky. Necháme povařit asi 20 minut. Chceme-li polévku pozměnit nebo dodat výraznější chuť, přidáme na závěr pepř, nebo chilli a bílé víno.