4 porce: 1/2 kg kedluben, 1.
15 l vody nebo vývaru se slepičím bujónem, 3 dkg oleje, 4 dkg hladké mouky, 1
/2 lžička zelené petrželky, 1/2 dl smetany,
Nočky z dětské krupičky: 1/2 vejce, 3 lžíce dětské krupice, špetka soli, muškátový květ
zkopírováno z http://www.tacos.cz Brukve oloupeme a nakrájíme na kostičky. (Dřevnaté části odstraníme a dáme je vařit zvlášť do vývaru, který pak procezený přidáme do polévky.) Připravené brukve dusíme trochu podlité na tuku. Poloměkkou brukev zaprášíme moukou, osmahneme, zředíme vodou nebo vývarem a dobře povaříme. Nakonec zavaříme nočky a přidáme nadrobno rozsekané mladé lístky brukve a petrželky. Zjemníme smetanou.
www.tacos.cz Na nočky rozklepneme na hluboký talíř vejce, podle velikosti vmícháme dětskou krupičku, osolíme, popřípadě přidáme špetku muškátového květu a dobře umícháme. Bez odpočinutí těstíčka hned lžičkou vykrajujeme do vařící polévky nočky. Necháme je chvilku dojít na kraji plotny v přikryté polévce (už je nevaříme), hodně nabudou a jsou kypré.