cpt. Cook
 

Petrželová polévka s vejcem

Plátenická zelňačka s tykví

Poctivá bramboračka

Podzimní polévka

Polévka Atlanta

Polévka bramborová jarní

Polévka bramborová na kyselo

Polévka bramborová slovenská

Polévka bramborová základní

Polévka brukvová jarní

Polévka brukvová zimní

Polévka celerová

Polévka kapustová

Polévka koprová nebo estragonová

Polévka květáková

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Polévka letnice

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  40 dkg brambor, 10 dkg čerstvých hub, 1/2 dkg másla, 15 dkg krupice, 1/2  vejce, 1/2 dkg tuku, 7 dkg kořenové zeleniny, sůl, mletý pepř, kmín, zelená petrželka, 1.15 l vody
zkopírováno z http://www.tacos.cz Čistě oloupané brambory nakrájíme na kostečky, dáme do vody, přidáme k nim sůl, kmín, pepř a uvedeme do varu. Do vařící polévky krájíme očištěné hříbky - křemenáče, za stálého míchání přidáme krupici, na nudličky nakrájenou osmaženou a povařenou zeleninu, syrové vejce, které dobře rozmícháme ve 2 lžicích studené vody. Polévku dobře povaříme, přidáme zelenou petržel, pro zlepšení polévky přidáme polévkové koření a šťávu z pečeně.

www.tacos.cz Poznámka: dáváme-li hříbky - křemenáče do vařící vody, nezčernají.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2061x    verze pro tisk

Polévka Minestra

Polévka Monty

Polévka pórová

Polévka rajská