Polévka Monty
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 1/2 cibule, 1/2 petržel, 1/2 lžíce rostlinného oleje, 2 hřiby nebo žampióny, 1/2 lžíce krupice, 1/2 lžíce rajčatového protlaku, 1/2 stroužek česneku, 15 dkg fazolových lusků, 20 dkg brokolice, sůl, mletý pepř, 1/2 lžíce citrónové šťávy
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na nudličky, petržel na půlkolečka. Přidáme na kostičky nakrájené houby a krupici. Lehce osmahneme a zalijeme trochou vody (vývaru), necháme chvíli dusit. Přidáme rajčatový protlak, na plátky nakrájený česnek, našikmo krájené fazolové lusky a ještě o chvíli později i nakrájenou brokolici. Dolijeme horkou vodou, osolíme, opepříme, ochutíme citrónovou šťávou a povaříme, dokud zelenina nezměkne.