cpt. Cook
 

Petrželová polévka s vejcem

Plátenická zelňačka s tykví

Poctivá bramboračka

Podzimní polévka

Polévka Atlanta

Polévka bramborová jarní

Polévka bramborová na kyselo

Polévka bramborová slovenská

Polévka bramborová základní

Polévka brukvová jarní

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Polévka brukvová zimní

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2 velké kedlubny, 1/2 menší kapusta, kůže ze slaniny nebo vepřová nožička, sůl, 1/2 lžíce tuku, 2 lžíce hladké mouky na jíšku, kmín (po případě hrst polévkových nudliček)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Velkou zimní brukev (kedluben) oloupáme a nakrouháme, rovněž kapustu, dáme do slané vody vařit s kmínem a kostmi nebo s kůží ze slaniny, po případě s vepřovou nožkou. Vaříme důkladně nejméně 1 hodinu a zahustíme zlatou jíškou. Můžeme ji též prolisovat nebo přecedit a zavařit do ní nudle. Je znamenitá a velmi silná. Stejným způsobem ji vaříme i z tuřínu.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2007x    verze pro tisk

Polévka celerová

Polévka kapustová

Polévka koprová nebo estragonová

Polévka květáková

Polévka letnice

Polévka Minestra

Polévka Monty

Polévka pórová

Polévka rajská