Bujón: 1/2 kg slepice, 150 dkg kuřecích drobů, 3 l vody, 2 bujóny (masox), 4 bobkové listy, 1/2 lžíce zelené petrželky, 1/2 lžíce celerové natě, 1/2 lžička celého pepře, sůl, mletý pepř,
Minestra: 150 dkg brambor, 40 dkg tykve, 150 dkg mrkve, 2 pórky, 1/2 celer, 150 dkg rajčat, 10 dkg másla, 215 dkg cibule, 10 dkg anglické slaniny, 2 lžíce rostlinného oleje, 115 dkg sterilovaného hrášku,
Přílohy: 10 dkg parmazánu nebo čedaru, 1/2 lžička bazalky, 1/2 lžička zelené petrželky, 1/2 lžička celerové natě, 2 stroužky česneku
www.tacos.cz V hrnci, v kterém budeme vařit polévku, rozehřejeme máslo. Na něm opečeme brambory. Vždy po 5 minutách přidáváme další surovinu - mrkev, celer a tykev. Zalijeme vývarem a necháme mírně vařit. Na rozehřátém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a pórek. Až zesklovatí, přidáme rajčata a dusíme asi 5 minut. Přilijeme do polévky. Na drobné kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme a na ní jen mírně osmahneme hrášek. Přidáme do vroucí polévky. Přidáme strouhaný parmezán, bazalku, petrželku, celerovou nať a utřený česnek.