cpt. Cook
 

Mléčná kari omáčka

Mléčná omáčka hořčicová sardelová

Mléčná omáčka sýrová

Mléčná papriková omáčka

Okurková omáčka

Omáčka Aurora

Omáčka chilli

Omáčka k masu s bylinkami

Omáčka Mornay

Omáčka Mornay

Omáčka z bezového květu

Omáčka z čerstvých rajčat
(Salsa di pomodoro fresco)

Omáčka z červené řepy

Oříšková omáčka k rybě

Pardubická houbová omáčka

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pažitková omáčka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 l smetany, 1/2 šálku vývaru (hovězí), 2  žloutky, 4 dkg másla,  špetka moučkového cukru, sůl, 3 dkg polohrubé mouky, citrónová šťáva, 2 lžíce pažitky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Smetanu smícháme s polévkou, přidáme rozšlehané žloutky, sůl, cukr, mouku a za stálého šlehání vaříme ve vodní lázni na hustou omáčku. Omáčku zakapeme citrónem, po částech přidáme kousky čerstvého másla a nakonec sekanou pažitku. Omáčku podáváme na vařená vejce, maso, rybu, ale i vařený květák, pór, celer a pod.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2278x    verze pro tisk

Pažitková omáčka

Pikantní cibulová omáčka

Polská omáčka

Rajčatová omáčka