„Motýlky“ se špenátem
recept ze stránek www.tacos.cz 15 porcí: 215 dkg těstovin - „motýlků“, 215 dkg špenátu, 15 dkg másla, 2 lžíce parmazánu nebo gruyéru, 2 vejce, sůl, mletý pepř, 1/2 l lehkého masového vývaru, tvrdý sýr
zkopírováno z http://www.tacos.cz Uvaříme špenát v malém množství slabě osolené vody. Necháme špenát dobře okapat, pokrájíme nadrobno a ochutíme rozpuštěným máslem. Nesmažíme. Zvlášť rozšleháme vejce se špetkou pepře a strouhaným parmezánem. Spojíme špenát s rozšlehanými vejci, dobře promícháme a odstavíme stranou. V dostatečně velkém kastrolu uvedeme k varu vývar. Roztroušeně vsypeme těstovinu, přidáme špenát a dobře promícháme. Během vaření často zamícháme. Stáhneme z ohně, když je těstovina správně uvařena (”al dente”). Podáváme v polévkové míse se strouhaným sýrem zvlášť.