Bramborová nakyselo
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 1/2 kg brambor, čerstvé houby nebo sušené, sůl, kmín, kopr, 1.15 l vody, 1/4 l kyselého mléka, 2 dl kysané smetany či biokysu, 1/2 lžíce hladké mouky, pažitka či mladá cibulová nať (místo kopru)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěné, na kostky pokrájené brambory vaříme doměkka ve vodě s kmínem a houbami. Poté zahustíme moukou s mlékem, povaříme, přidáme smetanu či rozmíchaný biokys. Můžeme ještě podle chuti trochu okyselit. Okořeníme nasekaným koprem, který je v případě kysela chuťově zajímavější než pažitka nebo mladá cibulová nať, kterou můžeme použít, nemáme-li kopr. Do polévky můžeme každému přidat na talíř jedno ztracené vejce.