Bramborová polévka
recept ze stránek www.tacos.cz 1 porce: 10 g oleje, 3 lžíce vody, 1.15 dkg cibule, 10 g celeru, 10 g mrkve, 3 dkg rajčat, 2 dl vody, 12 dkg brambor, vejce, 4 dkg kyselého mléka, 3 g hladké mouky, 2 g soli, 15 g zelené petrželky (nebo kopru na čerstvé brambory)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do studeného tuku přidáme trošku vody, cibuli nakrájenou nadrobno, nastrouhanou mrkev, celer a špetku soli. Podusíme a přidáme nekolik nadrobno nakrájených rajčat. Jak zelenina vyplave, přidáme horkou vodu. Po varu polévky přidáme kousky brambor a po 15 minutách zbylá rajčata nakrájená nadrobno. Vaříme ješte 5 minut, dochutíme solí a zahustíme teplou zásmažkou z vejce, kyselého mléka a mouky (viz příslušný recept). Přidáme petrželku.